Wednesday, June 11, 2008

Paella med skaldjur och quinoa

Gör så här

1 Skölj quinoan väl för att få bort en bitter smak. Skala och hacka
lök och purjolök. Finhacka vitlöken.

2 Hetta upp en wok eller en stor stekpanna med lite smör eller olivolja.
Bryn lök och vitlök i några minuter.

3 Tillsätt saffran och quinoa och rör om. Häll på buljong och sänk värmen.
Låt koka i 15 minuter. Häll av överbliven buljong från quinoan.

4 Strimla en röd paprika och skär korvarna i mindre bitar. Hetta upp en
annan stekpanna med lite olivolja.

5 Bryn paprika, korv, scampi och musslor i några minuter och lägg sedan ner det i quinoagrytan.

6 Pressa lime över paellan och
smaka av med salt och peppar.

RECEPT Paella med skaldjur och quinoa


No comments:

 
counter hit xanga