Örtröran från mat Tina:
1 kruka koriander
1/2 kruka mynta
2 nävar plockad bladpersilja
1 hel vitlök av vanlig sort
1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
Lammkotletter eller annat valfritt grillkött
Gör så här:
1. Skala alla vitlöksklyftorna och rosta dem i en panna med lite olivolja. De ska bli gyllenbruna och mjuka.
2. Riv av mynta och koriander och lägg i stor mortel tillsammans med den plockade persiljan.
3. Ta upp den rostade vitlöken och lägg i morteln. Oljan som blir över i stekpannan kan med fördel hällas över lammet.
4. Mortla alltihopa och ringla i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Stöt röran tills det blir en grön massa.
5. Grilla lammkotletter eller annat valfritt grillkött med salt och peppar på grill eller i mycket het panna ca 1,5 minut på varje sida. Anpassa tiden efter köttets tjocklek.
6. Bred örtröran över det nygrillade köttet.
No comments:
Post a Comment