Saturday, May 17, 2008

Ört- och rostad vitlöksröra till grillat lamm


BANTA MED SNABBANTA

Örtröran från mat Tina:

1 kruka koriander

1/2 kruka mynta

2 nävar plockad bladpersilja

1 hel vitlök av vanlig sort

1/2 dl olivolja

salt

svartpeppar

Lammkotletter eller annat valfritt grillkött

Gör så här:

1. Skala alla vitlöksklyftorna och rosta dem i en panna med lite olivolja. De ska bli gyllenbruna och mjuka.

2. Riv av mynta och koriander och lägg i stor mortel tillsammans med den plockade persiljan.

3. Ta upp den rostade vitlöken och lägg i morteln. Oljan som blir över i stekpannan kan med fördel hällas över lammet.

4. Mortla alltihopa och ringla i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Stöt röran tills det blir en grön massa.

5. Grilla lammkotletter eller annat valfritt grillkött med salt och peppar på grill eller i mycket het panna ca 1,5 minut på varje sida. Anpassa tiden efter köttets tjocklek.

6. Bred örtröran över det nygrillade köttet.


No comments:

 
counter hit xanga